Uitgelicht

Thuiswerken

Thuiswerken

Nu thuiswerken het nieuwe normaal is voor velen, opent het ook de deur voor nieuwe initiatieven. Voor velen een eye opener.

Hoe zet ik mijn bedrijf online?
Hoe kan ik zelf een zaak beginnen op het internet?

En voor de moedigsten onder jullie, wordt het een uitdaging om zelf aan de slag te gaan. Of een nieuwe weg in te gaan die je op lange termijn een uitkomst geeft.

Dit overkwam me lang geleden. En ik besloot om een online cursus te volgen. Na wat zoeken vond ik een online engelstalig platform dat me al de mogelijkheden gaf om zelf te beginnen met een gratis website, een stapsgewijze opleiding met de mogelijkheid om premium te worden, een geweldige community en een motiverende studie. Wil je het zelf uitpluizen, registreer dan gratis hier. Met mij als coach.
Het proberen waard, toch?

Bedankt voor je commentaar, shares en leuk vinden

Handig als je thuis kan werken

Review van Wealthy Affiliate

Review van Wealthy Affiliate

Wealthy Affiliate is een online platform voor affiliate marketing en website-ontwikkeling. Het is opgericht in 2005 en heeft sindsdien meer dan 1,4 miljoen leden aangetrokken.

Wat doet Wealthy Affiliate?

Wealthy Affiliate biedt tools en trainingen om beginners te helpen bij het opzetten van een succesvolle affiliate marketing business. Het platform biedt trainingen over verschillende aspecten van affiliate marketing, zoals het opzetten van een website, zoekmachineoptimalisatie (SEO), content marketing, e-mailmarketing, sociale media marketing en betaalde advertenties.

Wealthy Affiliate heeft ook een community waar leden elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Er is een forum waar leden vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen vinden, en er zijn live chats waar leden in real-time kunnen communiceren.

Voordelen van Wealthy Affiliate

Training en tools: Wealthy Affiliate biedt uitgebreide trainingen en tools die beginners kunnen gebruiken om te leren hoe ze een succesvolle affiliate marketing business kunnen opzetten.

Community: Wealthy Affiliate heeft een actieve community waar leden elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Dit kan erg nuttig zijn voor beginners die vragen hebben en advies nodig hebben.

Gratis proefperiode: Wealthy Affiliate biedt een gratis proefperiode aan waarin je het platform kunt uitproberen voordat je besluit om een betaald lidmaatschap te nemen.

Geen verborgen kosten: Wealthy Affiliate heeft geen verborgen kosten en er zijn geen upsells. Het enige dat je betaalt is het maandelijkse of jaarlijkse lidmaatschap.

Review van Wealthy Affiliate, een online platform voor affiliate marketing en website-ontwikkeling.
Review van Wealthy Affiliate, een online platform voor affiliate marketing en website-ontwikkeling.

Nadelen van Wealthy Affiliate

Overweldigend

Wealthy Affiliate kan overweldigend zijn voor beginners omdat er zoveel informatie beschikbaar is. Het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen en welke informatie het belangrijkst is.

Oudere trainingen

Sommige trainingen van Wealthy Affiliate zijn verouderd en kunnen niet langer relevant zijn. Dit kan verwarrend zijn voor beginners die niet weten welke informatie nog steeds bruikbaar is.

Conclusie

Wealthy Affiliate is een online platform dat beginners kan helpen bij het opzetten van een succesvolle affiliate marketing business. Het biedt uitgebreide trainingen en tools, evenals een actieve community. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals de focus op het promoten van Wealthy Affiliate zelf en verouderde trainingen, kan Wealthy Affiliate nuttig zijn voor beginners die op zoek zijn naar begeleiding en ondersteuning bij het opzetten van een affiliate marketing business.

Voordelen Wealthy AffiliateNadelen Wealthy Affiliate
Uitgebreide trainingen en toolsHeel Soms Verouderde trainingen
Je eigen websiteOverweldigend als beginner
Uitstekende hosting en support
Actieve communityVoertaal is Engels, wat ook een voordeel kan zijn om de taal te leren
Gratis proefperiode
Geen verborgen kosten

Dank voor uw commentaar en delen!

Bron OpenAI’s chatGPT-3 Language Model & Picsart – ©️ mlaure

Ambachtelijke mandenweverijen in de Lage Landen

Ambachtelijke mandenweverijen in de Lage Landen

Er zijn nog steeds ambachtelijke mandenweverijen te vinden in de Lage Landen (Nederland en België). Hoewel het aantal mandenweverijen door de jaren heen is afgenomen, zijn er nog steeds enkele vakmensen en bedrijven die deze traditionele ambacht beoefenen. Hier zijn een paar voorbeelden:

Mandenmakerij Vlechtwerk (Nederland)

Mandenmakerij Vlechtwerk is gevestigd in het Nederlandse dorp Nijeholtpade. Ze produceren handgemaakte manden en vlechtwerk en bieden ook workshops en cursussen aan waar je de kunst van het mandenvlechten kunt leren.

Ambachtelijke Weverij Het Eilandje (Nederland)

Gelegen in het Nederlandse dorp Goudswaard, is Het Eilandje een ambachtelijke weverij die zich toelegt op het maken van manden en andere vlechtproducten. Ze bieden workshops en demonstraties aan voor geïnteresseerden.

Mandenmakerij Wybenga (Nederland)

Mandenmakerij Wybenga is gevestigd in het Friese dorp Bakkeveen. Ze hebben een breed scala aan manden en vlechtwerkproducten en organiseren ook workshops en cursussen om het ambacht van mandenvlechten te delen.

Mandenmakerij Zenner (België)

Mandenmakerij Zenner is gelegen in het Belgische dorp Zonhoven. Ze maken ambachtelijke manden en vlechtwerk en bieden workshops en demonstraties aan voor geïnteresseerden.

Deze lijst is niet exclusief en er zijn mogelijk andere mandenweverijen en ambachtslieden in de Lage Landen. Het kan nuttig zijn om lokale ambachtelijke gidsen, evenementen of ambachtsmarkten te raadplegen om meer te weten te komen over specifieke mandenweverijen in jouw omgeving.

Ambachtelijke mandenweverijen in de Lage Landen
Ambachtelijke mandenweverijen in de Lage Landen

Bron OpenAI’s chatGPT-3 Language Model & Picsart – ©️ mlaure

Ken jij andere lokale ambachten en mandenweverijen? Laat het ons weten 👇🏽

Manden  vlechten

Manden  vlechten op de oude wijze en welk materiaal je hiervoor best gebruikt

Het vlechten van manden op de oude wijze vereist bepaalde vaardigheden en materialen. Hier is een stapsgewijze benadering van het traditionele vlechtproces:

Kies het juiste materiaal

Traditioneel worden manden gevlochten met natuurlijke vezels zoals wilgentenen, riet, rotan, biezen of stro. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en uitstraling, dus kies het materiaal dat het beste past bij het beoogde doel en het gewenste uiterlijk van de mand.

Verzamel de benodigde materialen

Naast het hoofdmateriaal, heb je een aantal gereedschappen en benodigdheden nodig, waaronder:

Een scherp mes of snoeischaar om de vezels van de planten te snijden.

Een emmer of container met water om de vezels flexibel te maken.

Optioneel: touw of draad om de mand te versterken.

Bereid de vezels voor

Snijd de plantenvezels op de gewenste lengte, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de mand. Week de vezels vervolgens enige tijd in water om ze buigzaam en gemakkelijker te vlechten.

Manden  vlechten op de oude wijze en welk materiaal je hiervoor best gebruikt
Manden  vlechten op de oude wijze en welk materiaal je hiervoor best gebruikt

Begin met de basis van de mand

Neem een paar vezels en vorm een cirkel of een ovale vorm om als basis van de mand te dienen. Bind de uiteinden van de vezels aan elkaar vast met behulp van een knoop of door ze in elkaar te vlechten.

Vlecht de wanden

Neem een vezel en steek deze onder en over de basisvezels om een vlechtwerk te creëren. Herhaal dit proces, waarbij je steeds nieuwe vezels toevoegt en de oude vezels geleidelijk aan elkaar vastmaakt, totdat je de gewenste hoogte van de mand hebt bereikt.

Afwerking

Om de mand stevigheid te geven, kun je het vlechtwerk af en toe aantrekken en de vezels goed aandrukken. Bind de uiteinden van de vezels aan elkaar vast om de mand te voltooien.

Het vlechten van manden op de oude wijze vergt oefening en geduld, dus wees niet ontmoedigd als het in het begin niet perfect lukt. Met de tijd en ervaring zul je beter worden in het creëren van mooie en functionele manden. Veel succes!

Referentie sites / plaatsen waar je dit kan leren

Er zijn verschillende bronnen waar je meer kunt leren over het vlechten van manden op de oude wijze. Hier zijn enkele suggesties:

Lokale workshops of cursussen

Check of er in jouw omgeving workshops of cursussen worden aangeboden waar je mandenvlechten kunt leren. Dit kunnen bijvoorbeeld ambachtelijke centra, kunstacademies of lokale verenigingen zijn. Deze bieden vaak hands-on instructie en de mogelijkheid om van ervaren vakmensen te leren.

Abonneer en 👍🏼

Ambachtelijke evenementen of beurzen

Bezoek ambachtelijke evenementen, beurzen of festivals waar traditionele vaardigheden worden getoond. Vaak zijn er experts aanwezig die demonstraties geven en bereid zijn om tips en technieken te delen.

Online tutorials en video’s

Er zijn verschillende websites en YouTube-kanalen die stapsgewijze tutorials en video’s bieden over het vlechten van manden. Een paar populaire kanalen om te verkennen zijn “BasketWeaving101” en “Basketry Studio“. Deze bronnen kunnen je een visuele begeleiding bieden om de technieken onder de knie te krijgen. 

Abonneer en 👍🏼

Boeken en handleidingen

Er zijn tal van boeken en handleidingen beschikbaar die specifiek gericht zijn op mandenvlechten. Enkele bekende titels zijn “The Basket Book” door Lyn Siler en “Basket Weaving 101” door Martha Wetherbee. Deze bronnen bieden gedetailleerde instructies, patronen en tips om te beginnen met mandenvlechten.

Het is ook handig om lokale ambachtslieden en gemeenschappen te raadplegen. Zij kunnen je mogelijk verwijzen naar specifieke bronnen of zelfs lokale bijeenkomsten waar mandenvlechters samenkomen om kennis uit te wisselen.

Bron OpenAI’s chatGPT-3 Language Model & Picsart – ©️ mlaure

Heb jij ook een passie voor oude ambachten? Laat het weten 👇🏻

You cannot copy content of this page
Skip to content