Tekst-naar-spraak software en chatGPT

ChatGPT kan tekst genereren op basis van de ontvangen input. Op die manier chat of “praat” chatGPT met gebruikers zoals jij. Maar niet met stem. 

Als een taalmodel dat puur op tekst gebaseerd is, kan chatGPT geen menselijke stem imiteren. Alleen tekst genereren en presenteren. 

Er zijn echter verschillende tekst-naar-spraak softwares beschikbaar die tekst omzetten naar gesproken woord met behulp van menselijke stemmen.

Tekst-naar-spraak systemen op basis van ChatGPT

Er zijn  tekst-naar-spraak systemen die gebaseerd zijn op de technologie die ten grondslag ligt aan ChatGPT, namelijk het transformer-model. Deze systemen gebruiken dezelfde architectuur als ChatGPT om tekst om te zetten in gesproken woord met behulp van menselijke stemmen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze systemen vaak getraind zijn op andere datasets dan ChatGPT en daarom mogelijk verschillende prestaties hebben.

Beschikbare Tekst-naar-spraak software

Er zijn verschillende tekst-naar-spraak software beschikbaar die gebruikmaken van transformer-modellen, enkele voorbeelden zijn:

  • Google Cloud Text-to-Speech
  • Amazon Polly
  • Microsoft Azure Text-to-Speech
  • IBM Watson Text-to-Speech
  • NVIDIA NeMo

Deze software biedt verschillende opties voor het selecteren van stemmen en het aanpassen van de intonatie, snelheid en andere parameters van het gegenereerde spraakgeluid.

Tekst-naar-spraak software en chatGPT. Beschikbare apps en software.
Tekst-naar-spraak software en chatGPT. Beschikbare apps en software.

Beschikbare Tekst-naar-spraak apps

Er zijn ook verschillende apps beschikbaar die gebruik maken van tekst-naar-spraak technologie. Sommige van deze apps bieden ook de mogelijkheid om tekst in te voeren en deze om te zetten in spraak met behulp van menselijke stemmen. Hier zijn enkele voorbeelden van apps die tekst-naar-spraak mogelijkheden bieden:

  • Google Translate: biedt de mogelijkheid om geschreven tekst in verschillende talen om te zetten in gesproken woord.
  • Voice Dream Reader: een app voor iOS en Android waarmee gebruikers tekst kunnen invoeren en deze kunnen laten voorlezen met behulp van verschillende menselijke stemmen.
  • NaturalReader: een app die beschikbaar is voor Windows, Mac, iOS en Android en waarmee tekst kan worden omgezet in spraak met behulp van menselijke stemmen.
  • Read Aloud: een browserextensie voor Chrome en Firefox waarmee webpagina’s kunnen worden voorgelezen met behulp van menselijke stemmen.
  • Talkify: een online tool waarmee gebruikers tekst kunnen invoeren en deze kunnen laten voorlezen met behulp van menselijke stemmen.

De prestaties van deze apps kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte stemmen en de algehele kwaliteit van de tekst-naar-spraak technologie die ze gebruiken

Maak jij wel eens gebruik van tekst-naar-spraak software of apps?

Bron OpenAI’s chatGPT-3 Language Model & Picsart – ©️ mlaure

Gepubliceerd door Fleeky One

De snuffelbak. Op zoek naar kortingen, bons en koopjes. Of gewoon een verwijzing naar keigoede websites (ook in andere talen). Goeie koopjesjacht!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You cannot copy content of this page
Skip to content