Seizoensgebonden menu met oude heemsoorten van vruchten uit de Lage Landen

seizoensgebonden menu samengesteld met oude heemsoorten van vruchten uit de lage landen. lente, zomer, herfst en winter.
seizoensgebonden menu met oude heemsoorten van vruchten uit de lage landen

Seizoensgebonden menu met oude heemsoorten van vruchten uit de Lage Landen

Hier is een seizoensgebonden menu samengesteld met oude heemsoorten van vruchten uit de Lage Landen

Lente Menu

Voorgerecht:

 • Gemengde Bessensalade: Combineer oude bessenrassen zoals aalbessen, zwarte bessen en rode bessen in een frisse salade. Voeg wat verse muntblaadjes en een vleugje honing toe voor extra zoetheid.

Tussengerecht:

 • Oude Perenmoes: Maak een heerlijke perenmoes van oude perenmoesrassen zoals “Saint Remy Dubbele” of “Zoete Brederode.” Serveer het met een vleugje kaneel voor extra aroma.

Dessert:

 • Witte van Rijsbergen Gepocheerde Appels: Pocheren in suikerwater, kaneel en een scheutje citroensap. Serveer de appels warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.

Zomer Menu

Voorgerecht:

 • Oude Kersenclafoutis: Maak een klassieke kersenclafoutis met oude kersenrassen zoals “Kordia” of “Bigarreau Napoleon.” Het zal een zachte en smakelijke zomerse traktatie zijn.

Tussengerecht:

 • Oude Perziksalade: Snijd oude perzikrassen zoals “Peregrine” of “Amsden June” in dunne plakjes en meng ze met rucola, verkruimelde feta en een lichte vinaigrette.

Dessert:

 • Amsterdamse bak courgette en Bramen Crumble: Combineer de zoetheid van bramen met de milde smaak van Amsterdamse bak courgette in een heerlijke crumble. Serveer het warm met een bolletje vanille-ijs erbovenop.

Herfst Menu

Voorgerecht:

 • Oude Vijgensalade: Snijd verse oude vijgenrassen in partjes en meng ze met verkruimelde geitenkaas, walnoten en een honing-dijon dressing.

Tussengerecht:

 • Gele wortel van Sint-Omaars Chutney: Maak een heerlijke chutney van de Gele wortel van Sint-Omaars om te serveren met crackers of als bijgerecht bij een kaasplankje.

Dessert:

 • Betuwse Meloen Sorbet: Maak een verfrissende sorbet van de Betuwse Meloen en serveer het in een uitgeholde meloen voor een feestelijk dessert.

Winter Menu

Voorgerecht:

 • Oude Peren en Kaasplateau: Combineer oude perenrassen met een selectie van oude kaas voor een klassiek winterse voorgerecht.

Tussengerecht:

 • Oude Kweepeerpasta op Toast: Verspreid de kweepeerpasta op geroosterd brood voor een smakelijk en hartverwarmend tussengerecht.

Dessert:

 • Winterjan Appel Crisp: Maak een heerlijke appel crisp met Winterjan appels en serveer het warm met een bolletje vanille-ijs.

Met deze seizoensgebonden menu’s kun je de diversiteit en rijkdom van oude heemsoorten van vruchten in de Lage Landen vieren en van elk seizoen genieten met de heerlijke smaken die ze te bieden hebben!

Soms zijn de eenvoudigste gerechten met verse en authentieke ingrediënten het lekkerst. Het gebruik van oude heemsoorten van vruchten voegt een speciale en unieke smaak toe aan deze gerechten, waardoor ze nog meer de moeite waard zijn om van te genieten. Ik hoop dat je geïnspireerd bent om te experimenteren met deze oude vruchtenrassen en heerlijke maaltijden te bereiden. 

Geniet van je culinaire avontuur en de smaken van ons rijke erfgoed! Smakelijk eten! 🍽️🍏🍒🍑🍇🍓🥂✨

Investeer in jezelfNeem tijd om te leren

Leer affiliate marketing, engels en bouw je eigen website!

Probeer het gratis uit, zolang je wenst!

Geef een reactie

You cannot copy content of this page
Spring naar de inhoud