Tekst-naar-spraak software en chatGPT

tekst-naar-spraak software en chatgpt. beschikbare apps en software.
Tekst-naar-spraak software en chatGPT. Beschikbare apps en software.

Tekst-naar-spraak software en chatGPT

ChatGPT kan tekst genereren op basis van de ontvangen input. Op die manier chat of “praat” chatGPT met gebruikers zoals jij. Maar niet met stem. 

Als een taalmodel dat puur op tekst gebaseerd is, kan chatGPT geen menselijke stem imiteren. Alleen tekst genereren en presenteren. 

Er zijn echter verschillende tekst-naar-spraak softwares beschikbaar die tekst omzetten naar gesproken woord met behulp van menselijke stemmen.

Tekst-naar-spraak systemen op basis van ChatGPT

Er zijn  tekst-naar-spraak systemen die gebaseerd zijn op de technologie die ten grondslag ligt aan ChatGPT, namelijk het transformer-model. Deze systemen gebruiken dezelfde architectuur als ChatGPT om tekst om te zetten in gesproken woord met behulp van menselijke stemmen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze systemen vaak getraind zijn op andere datasets dan ChatGPT en daarom mogelijk verschillende prestaties hebben.

Beschikbare Tekst-naar-spraak software

Er zijn verschillende tekst-naar-spraak software beschikbaar die gebruikmaken van transformer-modellen, enkele voorbeelden zijn:

Google Text-to-Speech: Deze software biedt een breed scala aan talen, waaronder Nederlands, en maakt gebruik van natuurlijk klinkende stemmen.

Google Cloud Text-to-Speech: Met deze service kunnen ontwikkelaars tekst omzetten in spraak in verschillende talen, waaronder het Nederlands, met een breed scala aan stemopties voor een natuurlijke en expressieve luisterervaring.

Amazon Polly: Deze tekst-naar-spraak service van Amazon Web Services ondersteunt ook het Nederlands en biedt verschillende stemopties voor een gepersonaliseerde luisterervaring.

IBM Watson Text-to-Speech: Met deze software kunnen ontwikkelaars tekst omzetten in spraak in meerdere talen, waaronder ook Nederlands, met verschillende stemkarakteristieken om uit te kiezen.

Microsoft Azure Text-to-Speech: Deze service van Microsoft biedt ondersteuning voor tekst-naar-spraak in verschillende talen, inclusief Nederlands, met hoogwaardige stemmen en aanpasbare spraakparameters.

NVIDIA NeMo: Deze software biedt verschillende opties voor het selecteren van stemmen en het aanpassen van de intonatie, snelheid en andere parameters van het gegenereerde spraakgeluid.

Het is belangrijk om op te merken dat de beschikbaarheid en functies van deze software kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van uw project.

Beschikbare Tekst-naar-spraak apps

Er zijn ook verschillende apps beschikbaar die gebruik maken van tekst-naar-spraak technologie. Sommige van deze apps bieden ook de mogelijkheid om tekst in te voeren en deze om te zetten in spraak met behulp van menselijke stemmen. Hier zijn enkele voorbeelden van apps die tekst-naar-spraak mogelijkheden bieden:

Google Translate: biedt de mogelijkheid om geschreven tekst in verschillende talen om te zetten in gesproken woord.

Voice Dream Reader: een app voor iOS en Android waarmee gebruikers tekst kunnen invoeren en deze kunnen laten voorlezen met behulp van verschillende menselijke stemmen.

NaturalReader: een app die beschikbaar is voor Windows, Mac, iOS en Android en waarmee tekst kan worden omgezet in spraak met behulp van menselijke stemmen.

Read Aloud: een browserextensie voor Chrome en Firefox waarmee webpagina’s kunnen worden voorgelezen met behulp van menselijke stemmen.

Talkify: een online tool waarmee gebruikers tekst kunnen invoeren en deze kunnen laten voorlezen met behulp van menselijke stemmen.

De prestaties van deze apps kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte stemmen en de algehele kwaliteit van de tekst-naar-spraak technologie die ze gebruiken

Maak jij wel eens gebruik van tekst-naar-spraak software of apps? Zo ja, welke?

Bron OpenAI’s chatGPT Language Models & Picsart

Investeer in jezelfNeem tijd om te leren

Leer affiliate marketing, engels en bouw je eigen website!

Probeer het gratis uit, zolang je wenst!

Geef een reactie

You cannot copy content of this page
Spring naar de inhoud